Att föda

Att föda

Normal förlossning

Mot slutet av graviditeten är det normalt att ha en del förvärkar till och från. Ibland kan det vara svårt att veta om det är förvärkar eller latensfas. Till skillnad från förvärkar så fortgår latensfasen och intensifieras succesivt för att så övergå i aktiv fas.

Medan du fortfarande är hemma rekommenderar vi att du försöker vila så mycket du kan. Du kan använda värmekudde eller TENS (en del barnmorskemottagningar hyr ut). Att duscha eller bada ger både smärtlindring och avslappning. Det är också bra att passa på att äta och dricka eftersom det går åt mycket energi under en förlossning.

Var hemma så länge du känner dig trygg och har du frågor och funderingar så ring oss på telefonnummer: 08-12357888, så får du rådgöra med en barnmorska.

Om vattnet går, ring oss. Vi rekommenderar att du kommer in på kontroll inom 8 timmar om allt är normalt.

Vid blödning, ring oss. I samband med att förlossningen startar kan du få en färsk mindre blödning, upp till en matsked i mängd.

Hos oss får du och din partner eller medföljande stödperson alltid ett personligt bemötande i en hemlik miljö. När du kommer till oss tar vi del av ditt födelsebrev och gör tillsammans upp en plan för den närmaste tiden.  Under födseln arbetar en barnmorska och undersköterska i team tillsammans med er. Vår intention är att ni ska känna er trygga och få en positiv upplevelse här hos oss.

Här kan du läsa om förlossningens olika faser

 

 

Förlossningsutbildning

Förlossningsförberedande informationsfilm
Läs mer här!

Kontakt