Stöd och förberedelse

Stöd och förberedelse

Att vänta barn är en tid i förändring både för kvinnan och hennes partner.  Ibland behövs extra stöd individuellt, eller tillsammans med sin partner.

Familjerådgivning vänder sig till par, föräldrar och familjer som behöver hjälp i olika samlevnadsfrågor. Via hemkommunens hemsida hittar du mer information och priser. Du som önskar individuell kontakt med psykolog kan alltid kontakta vald Vårdcentral. Då betalar du enligt SLL:s taxa.

Familjerådgivning i Stockholm

Här kan du läsa om familjerådgivning inom Stockholms Stad.

BB Stockholm Family har även privata samtalsalternativ för dig som så önskar.

KBT-Terapeut och Leg. Barnmorska

Jennie Lenntorp

Känner du oro inför föräldraskapet? Har du tankar kring föräldraskapet som är svåra att leva upptill? Är du rädd inför förlossningen? Vill du byta ut eller lägga till nya beteenden i ditt liv? Tar ditt behov av kontroll över i vardagen? Hamnar du ständigt i samma fälla? Det finns ett flertal frågor som vi kan arbeta med tillsammans. Ibland kan ett par samtal vara motiverande nog för att få den förändring du efterfrågar.

Mitt namn är Jennie Lenntorp. Jag är utbildad KBT-terapeut och legitimerad barnmorska. Som terapeut under legitimation har jag tystnadsplikt och journalföringsplikt. Jag har flera års erfarenhet av att arbeta med blivande och nyblivna föräldrar samt specifikt med förlossningsrädsla.

Läs mer på http://www.lenntorpterapi.se.
Välkommen att boka tid på telefon: 070-321 92 44 eller jennie@lenntorpterapi.se

PROFYLAX - Trygghet i födandet

Nu kan vi erbjuda egna profylaxkurser i våra lokaler på BB Stockholm Family City. Kursen pågår i tre timmar och passar både förstföderskor och omföderskor. Läs mer om det här.

Preppreg 

Christina Lundberg är legitimerad barnmorska och håller kurser och utbildningar för att skapa en ökad trygghet kring den födande och dess partner/närstående under graviditet och förlossning. Christina håller profylaxkurser och förlossningsförberedande workshops inom metoden Föda utan rädsla. Hon arbetar även som barnmorska på BB Stockholms förlossning och undervisar på Karolinska Institutets barnmorskeutbildning.

Preppregs hemsida

Babygruppen

Babygruppen har Sveriges största utbud av födselförberedande kurser på svenska och engelska - i samarbete med BBS Family har vi utbildat flera tusen nöjda föräldrapar. Vi erbjuder interaktiva webbinarier som du kan ta del av i din egen trygga hemmiljö och fysiska kurser i liten grupp i vår lokal på Östermalm. Hos oss kan du bland annat gå:

- Profylaxkurs – trygg födsel

- Amnings- och Barnavårdskurs

- Gravidyoga

Vi brinner för att hjälpa dig i din förberedelse inför att bli förälder! Vi vet att kunskap ger dig ökad trygghet och möjlighet för dig att göra informerade val. Vi vet också att det är viktigt att du på ett tryggt och säkert sätt ska kunna förbereda dig inför att få barn - utifrån vem du är och vilka behov just du har. Våra kurser är baserade på gedigen erfarenhet samt aktuell forskning och framtagna av barnmorskor, läkare, barnsjuksköterskor och träningspecialister. Tveka inte att höra av dig till oss om du har frågor kring din förberedsele – vi hjälper dig att hitta vad just du behöver för att känna dig lugn & trygg!

https://babygruppen.se/

Föda utan rädsla  - Profylaxkurs

"Föda Utan Rädsla" är en populär bok och metod för födande och deras partner samt för sjukvården i form av en omvårdnadsmodell utgiven i boken Trygg Förlossning. Metoden handlar om hur det är möjligt att föda i trygghet och att med hjälp av fysiologin aktivera kroppens fantastiska inneboende förmåga att föda. Metoden grundar sig på fördjupad kunskap om andningsfysiologi, stressfysiologi, lugn och ro-systemet samt den vetenskapliga evidens som finns kring betydelsen av stöd. Vår profylaxkurs hjälper den födande och dess partner eller annan stödperson att förstå hur de tillsammans kan hantera värkarna och födandets alla faser så att de får en stärkande och positiv förlossningsupplevelse. Vårt mål är att stärka tilliten till kroppens förmåga att föda och stärka stödperson i sin förmåga att ge stöd.
Den praktiska träningen i Föda utan rädslas profylaxkurser i grupp ger er en unik möjlighet att öva på de effektiva Föda Utan Rädsla Verktygen (andning, avspänning, rösten och tanken) tillsammans så att ni enklare kan plocka fram och använda dem under förlossningen. Vi blandar teori, praktik och olika övningar som hjälper er att förstå  hur era roller skiljer sig åt, så att ni blir ett oslagbart team.  

https://www.fodautanradsla.se/sv-SE

https://www.fodautanradsla.se/en-GB

 

Läs mer här!

Profylaxkurs - Trygghet i födandet

Profylaxkurs - Trygghet i födandet

Nu erbjuder vi profylaxkurser i våra lokaler på BB Stockholm Family City!